Tömde kameran och då dök de här bilderna upp, hade jag glömt
Mathelg med Richard och Nathalie
Så här glad kan man bli när det står mat på bordet och det dessutom är pasta
Vi gjorde på beställning av Richard ”Tortellini i krämig sås”
Förrätt, den numera klassiska stekta haloumin med grönsaker och citronolja
Till huvudrätt blev det ”Tortellini i krämig sås”
Efterrätten stod Richard och Nathalie för ”Fattiga riddare med Nutella och jordgubbar”
Mysigt att få avlastning i köket tycker Eva. Trots att inte Eva & Pelle var kockarna så släpper man inte på tradition med ”kockdricka”
Ser riktigt bra ut! Gått blev det också. Recept finns i receptbloggen.
Utkavlad franska med Nutella och jordgubbar som fyllning.
Rullas i ägg och mjölk och steks på som hastigast
och som avslutning rullas i socker och kanel.
På lördagen gjorde Richard & Nathalie en repris på efterrätten med hade då bytt ut jordgubbarna mot nötter. Jag trodde inte på det riktigt men det blev också supergott.
En liten kula glass komplettera ”Riddarna” perfekt.
Tortellini i krämig sås.
2 pkt Tortellini med en fyllning du tycker om
1 pkt Bacon
½ msk vetemjöl
3 dl grädde
1 pkt sockerärtor
Broccoli
Salt & peppar
Koka tortellinin enligt anvisningarna.
Skär bacon i strimlor och fräs i het stekpanna.
Red en sås av grädden och mjölet.
Smaka av med salt och peppar.
Koka broccoli och sockerärtorna.
Vänd ner bacon, broccoli och sockerärtor i såsen.
Häll såsen över pastan.
Klart att servera
Riven parmesan som tillbehör är ju aldrig fel
Så här såg vår pasta ut
Mycket mat, go mat och mat ofta
Oj , vilken mathelg, inte undra på att det inte går att minska julhelgsvikten.