Här får Susan ÄNTLIGEN äta sina favoriter!

________________
Här får ni receptet, om ni mot all förmodan skulle bli sugna 🫤🙄😢

Till de goda zucchinibollarna serveras fava (ärtpuré), bröd, olivolja, saganaki (friterad ost) och grekisk sallad. Men allra godast till zucchinibollar är tzatziki (se recept här).

Ca 4 portioner

1 zucchini, riven
1 dl finhackad rödlök
1 tsk salt
1 dl finhackad bladpersilja
1 ¼ dl nyriven pecorino romano-ost
1 dl ströbröd (ta mer vid behov)
2 uppvispade ägg
1 msk torkad mynta eller ½ dl hackad färsk mynta
1 msk chilisås
1 msk torkad oregano
vegetabilisk olja (till fritering)

Gör så här:
Riv zucchini och häll över salt, låt ligga i ett durkslag en stund, pressa därefter ut så mycket väska som möjligt. Blanda riven zucchini, finhackad persilja, riven ost, ströbröd, uppvispade ägg, mynta, chilisås och torkad oregano. Häll olja i en stor kastrull så att det når upp 2,5 cm på kanten. Fäst en sockertermometer på kanten och värm upp oljan till 180 grader. Forma till små bollar med en matsked och lägg försiktigt några åt gången i oljan. Låt de friteras ca 3 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ta upp dem med hålslev och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.

Servera som meze eller med tzatziki, klyftpotatis och grekisk sallad. Pröva gärna med lite pressad citron över.

Kali orexi!

(Detta inlägg kan innehålla en gnutta ironi! 😉😊😂)