Souvlaki â€ïž Varför Ă€r det sĂ„ gott? Bara för att det Ă€r i Grekland vi Ă€ter det?
Receptet ju inte krÄngligt, men jag har aldrig prövat att laga.
Souvlaki Àr grekiska spett med kött som grillas. Souvlaki Àr ofta gjorda pÄ
flÀskkött men kan Àven vara av bÄde lamm, nöt eller till och med kyckling.
Köttet marineras i en smakrik marinad pÄ bland annat citron, vitlök och rosmarin.
Det marinerade köttet skÀrs i smÄ kuber och trÀs sedan upp pÄ spett.
Receptförslag
600- 700 gr flÀskkarré
Grillspett
1 citron (saften)
3 msk olivolja
1 msk torkad oregano
Salt & peppar
Putsa köttet och skÀr det i bitar (cirka 2 x 2 centimeter). Blanda i ordning marinaden
och lÄt köttet stÄ i marinaden i minst tvÄ timmar, gÀrna över natten, i kylskÄpet.
TrÀ köttet pÄ grillspetten, strö över lite oregano och grilla dem i cirka Ätta minuter
pĂ„ grill eller i ugnen. VĂ€nd dem kontinuerligt.Â
Servera gÀrna souvlakin med en grekisk sallad, potatisklyftor och tzatziki.
Susan Ă„t nog Souvlaki varannan dag đđđâ€ïž